inhoudsopgave
Het verschil tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp In de Arabische taal is het een van de verschillen die iedereen die de regels van de Arabische taal wil leren, moet kennen en goed moet zijn in het onderscheiden van het onderwerp en het plaatsvervangende onderwerp, en moet weten hoe hij ze allemaal moet ontleden onderwerp in spraak is een van de belangrijkste redenen om de bedoeling in zinnen te realiseren, en hierin zal het artikel praten Referentiesite Over de definitie van nominatieven in de Arabische taal zal het verschil tussen het onderwerp en het plaatsvervangende onderwerp in de taal verschijnen.
Wat zijn nominatieven in de Arabische taal?
De nominatieve zelfstandige naamwoorden in de Arabische taal behoren tot de nominatieve zelfstandige naamwoorden, en het zijn de zelfstandige naamwoorden waarvan het grammaticale teken de ḍamma is of een ander nominatief teken uit de letters, zoals de alif voor het dubbele en de waw voor het meervoud in de Arabische taal, of wat bekend staat als de nominatieven, zijn er zeven. Ibn Ajrum zei: “De nominatieve zelfstandige naamwoorden Zeven zijn: het onderwerp en het object waarvan het onderwerp niet wordt genoemd, het onderwerp en zijn predikaat, het zelfstandig naamwoord “kan” en het zelfstandig naamwoord “kan”. zijn zusters, het predikaat “in” en zijn zusters, en de ondergeschikte aan de nominatief, wat vier dingen zijn: het bijvoeglijk naamwoord, de voegwoord, de nadruk en de vervanging.(1)
- Het onderwerp en het gezegde: Voorbeeld: De lucht is helder.
- acteur: Voorbeeld: De officier ging naar de kazerne.
- Plaatsvervangend acteur: Zoals de woorden van God de Almachtige in Surah Al-Rum: {De Romeinen zijn verslagen}(2).
- Onvolledig zelfstandig naamwoord: Bijvoorbeeld: De nacht werd vreemd.
- Nieuws over Anna en haar zussen: Bijvoorbeeld: de Almachtige God is Alwetend, Alwetend.
- Wat volgt op de nominatief is in de nominatief er zo uit: Bijvoorbeeld: die nobele man. Het is de moeite waard om te zeggen dat de ondergeschikte aan de nominatief in de taal vier is, en dat zijn: “het bijvoeglijk naamwoord, de voegwoord, de bevestiging en de plaatsvervanger.”
Lees ook: Het verschil tussen de gebonden ta’, de fattah en de ha
Het verschil tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp
Het onderscheid tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp stelt ons in staat licht te werpen op de dingen die verschillen tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp in de taal. Hieronder zullen we deze verschillen noemen:
- Het onderwerp is een nominatief zelfstandig naamwoord dat wordt gebruikt voor een volledig werkwoord in de actieve vorm, zoals: De leerling heeft zijn lessen uit zijn hoofd geleerd. Wat het passieve onderwerp betreft, het is een nominatief zelfstandig naamwoord dat wordt gebruikt voor een volledig werkwoord in de passieve vorm. zoals: Ik heb de lessen uit mijn hoofd geleerd.
- Het onderwerp geeft de persoon aan die de actie heeft uitgevoerd, terwijl het passieve onderwerp een zelfstandig naamwoord is dat verwijst naar de persoon bij wie de actie heeft plaatsgevonden of een halve zin is.
- De onderwerpzin en de lijdende zin verschillen sterk in betekenis.
Tabel met het verschil tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp
Om de verschillen tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp te verduidelijken, vermelden we deze verschillen hieronder in een tabel die ze verduidelijkt en hun begrip vereenvoudigt:
acteur | Plaatsvervangend acteur |
Een nominatief zelfstandig naamwoord is een perfect actief werkwoord. | Een nominatief zelfstandig naamwoord is een perfect werkwoord in de lijdende vorm. |
Het geeft aan wie de daad heeft gepleegd | Het geeft de persoon aan bij wie de actie heeft plaatsgevonden. |
Een zin die een onderwerp bevat, verwijst naar het onderwerp in zijn betekenis voor degene die de handeling heeft uitgevoerd en bij wie de handeling heeft plaatsgevonden. | Een zin die een onderwerp bevat, verwijst naar de persoon bij wie het werkwoord voorkomt en staat in de nominatief als onderwerp omdat het na een passief werkwoord komt. |
Zie ook: Het verschil tussen hamzat al-wasl en qat` met voorbeelden
Delen van het onderwerp en het passieve onderwerp
Het vak en het plaatsvervangend vak in de Arabische taal hebben een groep categorieën die als volgt kunnen worden uitgelegd:
Delen van het onderwerp
Het onderwerp in de Arabische taal is onderverdeeld in typen, waarvan er één in de zin kan voorkomen. Deze categorieën zijn:.(3)
- Uiterlijk naam: Zoals een zin: De jongen rende de buurt in; Het jongensonderwerp.
- Verborgen voornaamwoord: Zoals de zin: Hij schreef de baan; Het onderwerp is een verborgen voornaamwoord waarvan de schatting hij is.
- Conjunctief voornaamwoord: Zoals een zin: ik heb het boek gelezen; Het onderwerp, ta’a, is het mobiele onderwerp, een verbonden voornaamwoord gebaseerd op damma.
- Relatief zelfstandig naamwoord: Zoals de zin: Degenen van wie je houdt zijn weg; Het onderwerp is het woord wie, een relatief voornaamwoord.
- Naam bord: Zoals de zin: Hij was hier vorig jaar aanwezig; Het onderwerp is dit aanwijzend zelfstandig naamwoord.
Delen van het actieve onderwerp
Het passieve onderwerp in de Arabische taal is onderverdeeld in de volgende categorieën, dit zijn de vormen waarin het in spraak kan voorkomen:(4)
- Uiterlijk naam: Het schijnbare zelfstandig naamwoord is een tijdelijke aanduiding in spraak, of het nu mannelijk, vrouwelijk, enkelvoud of meervoud is, zoals: Mozes werd over het ding gevraagd en de functie werd geschreven.
- Aanwijzend voornaamwoord: Het plaatsvervangend onderwerp komt als voornaamwoord in de zin, of het nu een doorlopend of een afzonderlijk voornaamwoord is. Hieronder volgen de voornaamwoorden die het onderwerp in spraak kan gebruiken:
- Aparte voornaamwoorden: Het is: “Jij, jij, jij, jij, jij, jij, en voor de derde persoon: hij, zij, zij, zij, zij.”
- Relatieve voornaamwoorden: Het zijn: “Zelfstandig naamwoord al-Niswa, Na geeft de onderwerpen aan, Ta’ al-Fa’il in zijn zes vormen.” Dit zijn beweegbare en verbonden nominatieve voornaamwoorden, dit zijn: “Alif al- Maandag, Ya’ van vrouwelijke toespraak, en Waw van de groep.’
- Verborgen voornaamwoord: Het passieve onderwerp komt als een verborgen voornaamwoord en de evaluatie ervan is: “Hij, zij, ik, jij, wij.”
Lees ook: Een artikel over het belang van de Arabische taal
Vragen over de acteur En haar antwoorden
Nadat we de delen van het onderwerp en het verschil tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp hebben geleerd, zullen we een reeks vragen stellen over het onderzoeken van het onderwerp in de grammatica:
- Eerste vraag: Zoek het onderwerp in de volgende zinnen:
- Behandel de dokter met plezier.
- De man ging ten strijde.
- Mijn vader stierf in de strijd.
Antwoord: (De dokter, de man, mijn vader).
- Tweede vraag: Wat is het grammaticale teken van het onderwerp in de Arabische taal?
- De gleuf.
- Dhamma.
- De kasra.
Antwoord: (Dammah).
- Derde vraag: Het onderwerp wordt gedefinieerd als:
- Een accusatief zelfstandig naamwoord geeft degene aan die de actie heeft uitgevoerd en komt altijd vóór het werkwoord.
- Een nominatief zelfstandig naamwoord of voornaamwoord in de nominatief geeft de persoon aan die de actie heeft uitgevoerd en komt na het werkwoord.
- Een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam dat de persoon aangeeft bij wie de actie heeft plaatsgevonden.
Antwoord: (Een nominatief zelfstandig naamwoord of voornaamwoord in de nominatief geeft de persoon aan die de actie heeft uitgevoerd en komt na het werkwoord).
Vragen over het actieve onderwerp en hun antwoorden
De vragen en hun antwoorden verduidelijken veel dingen die voor de leerling dubbelzinnig kunnen zijn. Daarom presenteren we hieronder een reeks vragen over het passieve onderwerp met hun antwoorden:
- Eerste vraag: Zoek het passief deelwoord in de volgende zinnen:
- Als de aarde wordt geschud door een aardbeving.
- De klus is in huis geschreven.
- De roman werd ‘s ochtends gelezen.
Antwoord: (Land, baan, roman).
- Tweede vraag: Het passieve subject wordt gedefinieerd als:
- Het is het nominatief zelfstandig naamwoord dat het verwijderde onderwerp verving en zijn uitspraken overnam, en het werkwoord ervan werd in het verleden veranderd in een werkwoord, en wordt geactiveerd in de tegenwoordige tijd, en het werkwoord wordt dan passief genoemd.
- Hij is degene die onderworpen is aan de actie van het onderwerp in de toespraak.
- Het is wat volgt op het zelfstandig naamwoord, dus het wordt zo uitgedrukt en dient als nadruk.
Antwoord: (Het is het nominatief zelfstandig naamwoord dat het verwijderde onderwerp heeft vervangen en zijn uitspraken heeft overgenomen. Het werkwoord is in het verleden veranderd in een werkwoord en wordt geactiveerd in de tegenwoordige tijd. Het werkwoord wordt dan passief genoemd.)
Het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp ontleden
Het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp in de Arabische taal zijn nominatieven, en hun oorspronkelijke grammaticale teken is de ḍamma, en ze zijn nominatief met de alif in de duale en met de wāw in het meervoud. Hieronder noemen we enkele voorbeelden van de grammaticalisering van de onderwerp en voorbeelden van de grammaticalisering van het plaatsvervangend onderwerp in de Arabische taal:
Voorbeelden van het ontleden van werkwoorden
Hieronder staan enkele ontlede zinnen die illustreren hoe het onderwerp in spraak wordt ontleed:
- De man ging naar huis:
- goud: Een werkwoord in de verleden tijd, gebaseerd op de fatha die aan het einde ervan verschijnt.
- Man: Een nominatief onderwerp met een nominatief teken aan het uiteinde.
- voor mij: voorzetsel.
- Zijn huis: Een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, het genitiefteken is de kasra, en de ha is bovendien een verbonden voornaamwoord gebaseerd op de kasra in de genitiefnaam.
- De twee vrienden concurreren:
- concurreren: Een werkwoord in de verleden tijd, gebaseerd op de fatha die aan het einde ervan verschijnt.
- De twee vrienden: Het is een nominatief onderwerp, en het nominatief teken ervan is de alif omdat het duaal is, en de nūn in plaats van de tanween in het enkelvoudig zelfstandig naamwoord.
- Spelers wonnen de wedstrijd:
- verslaan: Een werkwoord in de verleden tijd, gebaseerd op de fatha die aan het einde ervan verschijnt.
- Spelers: Een nominatief onderwerp gemarkeerd door de waw omdat het een gezond mannelijk meervoud is, en de nun de tanween vervangt in het enkelvoudige zelfstandig naamwoord.
- in: voorzetsel.
- Overeenkomst: Een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het teken van zijn genitiefnaam is de kasra die aan het einde ervan verschijnt.
Voorbeelden van het ontleden van het onderwerp
Voorbeelden van het ontleden van het passieve deelwoord zijn onder meer:
- Ik ben gisteren geraakt:
- Ik werd geraakt: Een werkwoord in de verleden tijd ingebouwd in de lijdende vorm, gebaseerd op de sukoon vanwege de connectie met de tā’ van het klinkeronderwerp, en de tā’ is een plaatsvervangend onderwerp, een verbonden voornaamwoord gebaseerd op de ḍamma in de nominatief.
- gisteren: Een object dat een bijwoord van tijd bevat, staat in de accusatief, en het teken van zijn accusatief is de fatha die aan het einde ervan verschijnt.
- Het boek werd gelezen:
- Er werd gelezen: Een passief werkwoord uit het verleden, gebaseerd op de fatha die aan het einde ervan verschijnt.
- Schrijvers: Een conjunctief onderwerp bevindt zich in de nominatief, en het nominatief teken is de ḍamma die aan het einde ervan verschijnt.
- Je broer werd vermoord:
- doden: Een passief werkwoord uit het verleden, gebaseerd op de fatha die aan het einde ervan verschijnt.
- Je broer: Een conjunctief onderwerp in de nominatief gemarkeerd door de waw; Omdat het een van de vijf zelfstandige naamwoorden is, en kaf een verbonden voornaamwoord is, gebouwd in de genitiefnaam.
Zie ook: Aanwijzende zelfstandige naamwoorden in de Arabische taal, hun typen, uitspraken en ontleding
Het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp staan altijd in de nominatief, waar of onwaar
juistHet onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp staan altijd in de nominatief naamval, maar het nominatief teken is degene die verschilt. Het onderwerp kan in de nominatief naamval staan met een dhammah, of het kan in de nominatief naamval staan met een waw in geval van meervoud. , of het kan in het nominatief geval voorkomen met een alif in gevallen van dualiteit, en het onderwerp in het nominatief geval wordt op dezelfde manier behandeld als het onderwerp in het grammaticale teken, omdat het onderwerpdeel een zelfstandig naamwoord is. Het nominatief geval vervangt het verwijderde onderwerp in spraak.(5)
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Rangschikking van letters van het Arabische alfabet
Hoe je het onderwerp omzet in een passief onderwerp
Het onderwerp wordt omgezet in een passief onderwerp door het werkwoord ervoor te veranderen van de actieve vorm naar de passieve vorm. Dit gebeurt in een zin die een exclusief onderwerp bevat, zoals de zin: Khaled lees hier de roman. Als we het onderwerp erin willen omzetten in een passief onderwerp, veranderen we het werkwoord van de passieve vorm naar lezen. Van het bekende naar het passieve wordt de zin: ik lees de roman, het passieve onderwerp van de roman.
Voorbeelden van het actieve deelwoord uit de Heilige Koran
Er zijn veel wijze koranverzen die een onderwerp bevatten, en hieronder zullen we enkele van deze verzen noemen:
- God de Almachtige zei in Surah Al-Hujurat: {De bedoeïenen zeiden: “Wij geloven.” Zeg: “Jullie geloven niet.” Zeg liever: “Wij geloven.” En wanneer het geloof in uw hart is gekomen: “En als u Allah en Zijn Boodschapper gehoorzaamt, zullen geen daden u kwellen jij.” Hoeveel dingen? God is inderdaad vergevingsgezind en barmhartig.(6)het actieve deelwoord in het vers: “De bedoeïenen, de waw in ‘geloven’, de ‘waw’ in zeggen, ‘na’ in ‘wij onderwerpen ons’, geloof, de ‘waw’ in ‘gehoorzamen’.”
- God de Almachtige zei in Surat Yusuf: {En vrouwen in de stad zeiden: De vrouw van de Machtige verlangt naar haar jonge man uit liefde. We zien haar inderdaad in een duidelijke dwaling.}(7)Het onderwerp van het vers: “Vrouwen, en het onderwerp van het werkwoord is passie, een verborgen voornaamwoord wiens waardering hij is.”
Voorbeelden van het passieve deelwoord uit de Heilige Koran
Wat betreft voorbeelden van het passieve onderwerp in de Heilige Koran: het passieve onderwerp wordt in veel verzen genoemd in het Boek van God, waaronder:
- God de Almachtige zei in Surah An-Nisa: {En wanneer je wordt begroet met een groet, groet dan met een betere groet, of beantwoord hem. Waarlijk, Allah wordt altijd over alle dingen beschouwd.}(8)het conjunctief onderwerp in het vers: “De ta’ in het werkwoord ‘hayyatum’.”
- God de Almachtige zei in Surah Al-Baqarah: {En als je belegerd wordt, welk offer dan ook beschikbaar is.}(9)het actieve deelwoord in het edele vers: ‘De ta’ in het woord Ahsratum.’
Hier bereiken we het einde van dit artikel, aan het begin waarvan we nominatieven in de Arabische taal introduceerden, daarna spraken we over Het verschil tussen het onderwerp en het plaatsvervangend onderwerp Vervolgens noemden we een groep voorbeelden die het onderwerp en het passieve onderwerp uitdrukken, en we noemden ook enkele plaatsen waar het onderwerp en het passieve onderwerp in de Heilige Koran worden genoemd.
de recensent
- alukah.net, Nominatieve nominatieven 21/06/2025
- Surat Al-Rum, vers 2.
- alukah.net, Het onderwerp: de definitie ervan – het ontleden ervan – de gevallen – voorbeelden van het ontleden ervan 21/06/2025
- alukah.net, Delen van het actieve onderwerp 21/06/2025
- wikiwand.com, onderwerp (taal) 21/06/2025
- Soera Al-Hujurat, vers 14.
- Soera Yusuf, vers 30.
- Soera An-Nisa, vers 86.
- Soera Al-Baqarah, vers 196.