inhoudsopgave
Een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid Het is een van de dialogen van groot belang, vanwege het belang van eerlijkheid in het leven van een moslim- en islamitische samenleving in het algemeen, en die eerlijkheid is een kenmerk dat een persoon kenmerkt door de waarheid te vertellen, waar niet mee wordt geknoeid door enige afwijking. , ongeacht de omstandigheden, en zonder toevlucht te nemen tot het verzinnen van leugens. Gebaseerd op het grote belang van deze creatie voor het leven van het individu en de samenleving, zijn we hier Referentiesite We hebben u een aantal voorbeelden gegeven van een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid, nadat we licht hadden geworpen op de juiste manier om dit soort dialoog te schrijven.
Onderdelen van een dialoog tussen twee mensen
De dialoogtekst bestaat doorgaans uit drie passages, die wij u als volgt vermelden:
- Openingsclip: De dialoog begint hiermee en de stijl ervan is een kort verhaal over het hoofdonderwerp van de dialoog. De dialoog vindt bijvoorbeeld plaats tussen twee studenten over eerlijkheid. In het begin moet je de reden voor deze dialoog uitleggen en waarom je het hebt gemaakt, op een leuke en korte manier.
- De kern van de dialoog: Dit worden uitwisselingssegmenten of antwoorden genoemd. In dit deel van de tekst vindt interactie plaats tussen de partijen bij de dialoog over het hoofdonderwerp van de tekst de respondent, en hun aantal hangt af van de lengte van de dialoog.
- Conclusie clip: Dit is wat de dialoog afsluit en is als een inleiding in een korte verhalende stijl of door middel van afsluitende antwoorden, en er zijn niet meerdere secties in, maar het is eerder een enkele sectie waarin het idee en het resultaat van de dialoog worden samengevat.
Hoe schrijf ik een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid?
Om een succesvolle dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid te schrijven, moet je eerst bekend zijn met de belangrijkste elementen waarmee je rekening moet houden bij het schrijven van de dialoog in het algemeen, die we je eerder hebben genoemd. Wat de inhoud betreft, dat kan voer een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid door alle of enkele van de volgende zaken te benadrukken:
- Stel een specifieke definitie van eerlijkheid vast.
- Noem het belang van eerlijkheid en de rol ervan in het leven van het individu en de samenleving.
- Praten over het belang van eerlijkheid in de islam.
- Noem de Koranverzen die eerlijkheid aanmoedigen, of een van de hadiths van de Profeet die aangeeft dat eerlijkheid een van de nobele deugden is.
- Noem enkele situaties uit de levens van de metgezellen of volgelingen die erop wijzen dat eerlijkheid een redding is.
- Noem het belang van de toewijding van een moslim aan eerlijkheid in al zijn woorden en daden. Zodat er onder de waarachtigen over God geschreven mag worden.
Een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid
Sameh en Wissam zijn goede vrienden. Ze speelden elke dag voetbal met de rest van hun vrienden op het veld, en op een dag vergaten ze hun schoolwerk te doen vanwege het spelen, dus vond het volgende gesprek plaats tussen de twee vrienden:
- Hetzelfde: Oh, ik herinnerde het me. De leraar liet ons gisteren ons huiswerk maken, en omdat we zo veel speelden, vergaten we het huiswerk.
- kenteken: Ja, dat herinnerde ik me, maar wat gaan we hieraan doen, Sameh?
- Hetzelfde: We zullen de leraar vertellen dat ik gisteravond erg ziek was en dat jij bij mij was om mij in deze omstandigheden te helpen. Ik denk dat hij ons zal vergeven.
- kenteken: Bedoel je dat je wilt dat we liegen, Sameh?
- Hetzelfde: We zullen uit noodzaak liegen, Wissam. Dit is een leugentje om bestwil.
- kenteken: Maar ik geloof niet dat liegen kleuren heeft. Liegen is helemaal zwart, en eerlijkheid is alleen maar wit. En hij die de waarheid bracht en erin geloofde, dat zijn de rechtvaardigen.”
- Hetzelfde: Maak het niet groot, Wissam, dit is de enige manier.
- kenteken: Nee, de oplossing is om de professor eerlijk te vertellen dat we het vergeten zijn, en als hij ons straft, verdienen we dat. Hoe gemakkelijk is de straf van deze wereld vergeleken met de straf van het hiernamaals!
- Hetzelfde: Je hebt gelijk, Wissam, en we mogen onze lessen niet opnieuw verwaarlozen.
Zie ook: Een korte dialoog tussen twee mensen over moraal
Een korte dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid
Ahmed en Murad zijn broers. Op een dag waren de broers in huis aan het voetballen, ondanks de herhaalde waarschuwingen van hun moeder. Ondertussen raakte de bal de favoriete vaas van hun moeder en brak. De moeder hoorde het geluid van het breken en het volgende gesprek vond plaats tussen haar en de kinderen:
- de moeder: Wat is dit? Wie heeft de vaas gebroken, jongens?
- Ahmed: Een kleine kat kwam door het raam naar binnen en brak het toen we probeerden haar eruit te krijgen.
- de moeder: Is dat waar, Murad?
- Betekenis: Mam, je hebt ons geleerd niet te liegen, ongeacht de kosten, is dat waar?
- de moeder: Ja mijn schat. Vertel me wat er precies is gebeurd?
- Betekenis: Het spijt me zo, mama, maar we waren aan het spelen, ook al had je ons tegengehouden, maar het was niet onze bedoeling om het kapot te maken.
- de moeder: Hoe vaak heb ik je gewaarschuwd om niet thuis te spelen?
- Betekenis: Heel erg, mama, het spijt ons en we zullen de fout niet herhalen.
- Ahmed: Mam, de straat staat vol met auto’s en jij vertelt ons altijd dat we onszelf uit de buurt van gevaar moeten houden.
- de moeder: Maar waarom heb je gelogen, Ahmed? Weet je niet dat het touw van liegen kort is, zoals ze zeggen? God straft de leugenaar, en hij zal niet gered worden door zijn daden in het Hiernamaals, zelfs als hij in deze wereld gered wordt.
- Ahmed: Ik was bang, mama
- de moeder: Maar ik vergeef de kwaaddoener, maar ik vergeef de leugenaar niet. Eerlijkheid is de basis van het nobele islamitische karakter, en wat de prijs ook mag zijn, we mogen dit niet opgeven. Als u vandaag aan deze kleine situatie wordt blootgesteld, zult u in de toekomst aan grotere situaties worden blootgesteld. Wilt u ze allemaal aanpakken door te liegen?
- Ahmed: Ik beloof dat het niet meer zal gebeuren, mam.
- de moeder: Ik neem je mee naar het park om te spelen. Maar je zult niet meer tegen me liegen, dat hebben we afgesproken.
- Ahmed en Murad samen: Zeker, mama.
Zie ook: Een gesprek tussen twee mensen over gebed
Een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid, vraag en antwoord
Terwijl de professor een les uitlegde over liegen en de ernstige gevolgen ervan, en dat eerlijkheid de enige redder en uitweg is uit elke hachelijke situatie die we kunnen tegenkomen, kwam een van de studenten tussenbeide en vond het volgende gesprek plaats tussen hem en de professor:
- Student: Bedoelt u, professor, dat wat er ook met ons gebeurt, we niet mogen liegen?
- Professor: Ja natuurlijk.
- Student: Maar soms neem ik uit noodzaak mijn toevlucht tot liegen en ik zie dat het van groot nut is.
- Professor: Wat bedoel je? Kunt u uw verklaring alstublieft verduidelijken?
- Student: Ik bedoel, professor, dat mijn vrienden het soms om triviale redenen niet met elkaar eens zijn, en uit woede misschien op een ongepaste manier over elkaar praten. Maar ik vertel ze allemaal dat de ander alleen maar goede en mooie dingen over hem sprak, zodat woede onze vriendschap niet zou verspillen.
- Professor: Goed gedaan, mijn zoon, liegen is verboden, maar er zijn gevallen waarin liegen omwille van een belang is.
- Student: Bedoelt u, mijn leraar, dat als we interesse hebben in liegen, het voor ons toegestaan is om te liegen?
- Professor: Nee, mijn liefste, deze kwestie wordt niet door ons bepaald, omdat onze mentale vermogens beperkt zijn. Er zijn gevallen waarin liegen toegestaan is, zoals gespecificeerd door de islamitische wet, en het is niet toegestaan voor ons om deze te overtreden of te overtreden.
- Student: zoals wat?
- Docent: Zoals wat je doet, liegen om mensen te verzoenen, en ook liegen in oorlog en strijd als een soort bedrog.
- Student: Ja, ik begrijp het, professor, dank u.
- Docent: Pardon. We moeten er allemaal naar streven eerlijk te zijn in ons leven, zodat we de islamitische persoonlijkheden kunnen zijn die de Almachtige God voor ons bedoeld heeft.
Een zeer korte dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid en liegen
Salma en Hanan waren goede vrienden en praatten altijd graag over betekenisvolle onderwerpen, en op een dag hadden ze het volgende gesprek:
- affectie: Wat denk jij, Salma, van de gewoonte die zij (wit liegen) noemen?
- Selma: Vertel me niet, Hanan, dat je in deze dingen gelooft. Hebben leugens kleuren?
- affectie: Natuurlijk niet, maar ik heb een hekel aan degenen die het als excuus gebruiken.
- Selma: De Almachtige God heeft ons geboden eerlijk te zijn, en eerlijkheid is één manier, en liegen kent vele manieren.
- affectie: Je hebt gelijk, net zoals dit het kenmerk is waarmee onze nobele Profeet bekend stond, aangezien hij waarheidsgetrouw en betrouwbaar is.
- Selma: Moge God onze Profeet en geliefde Mohammed zegenen. Onze Boodschapper is ons rolmodel waar we ons aan moeten houden.
- affectie: Ja, en we moeten eerlijk zijn om het eeuwige paradijs binnen te gaan.
Een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid in het Engels
Sameh en Suhaib zijn klasgenoten op dezelfde school. Op een dag ontmoetten ze elkaar en de volgende dialoog vond tussen hen plaats:
- Hetzelfde: Hallo Sohaib! Hoe is het met je?
- Sohaib: Het gaat niet goed met mij. En jij?
- Hetzelfde: Het gaat goed met me. Maar wat gebeurde er plotseling met je?
- Sohaib: Niets ernstigs, maar ik voel me enigszins ongelukkig.
- Hetzelfde: Wat zorgt ervoor dat je je zo voelt?
- Sohaib: Een van mijn vrienden heeft tegen mij gelogen. Dus ik voel me een beetje verdrietig.
- Hetzelfde: O, ik zie het. Dat is heel triest. Leugens vertellen is een grote zonde. Ik heb altijd een hekel aan leugenaars.
- Sohaib: Ik ook. Er is geen reden om leugens te vertellen. Het is zeer beschamend en degradeert de moraal.
- Hetzelfde: Precies! Maar er zijn mensen die gewend zijn om voor niets leugens te vertellen.
- Sohaib: Ja, het lijkt erop dat ze de universele waarheid niet kennen: ‘Eerlijkheid is het beste beleid.’
- Hetzelfde: Ja, ze weten ook niet dat waarachtigheid een grote deugd is, en dat we in ons dagelijks leven altijd de waarheid moeten spreken.
- Sohaib: Je hebt gelijk. Hoewel de waarheid niet altijd prettig is om te horen, zou iedereen de waarheid moeten spreken.
- Hetzelfde: Absoluut! Vals heeft op de lange termijn niet de overhand. Vandaag of morgen zal de waarheid aan het licht komen en zegevieren over onwaarheid.
- Sohaib: Ja, inderdaad. De overwinning van de waarheid is onvermijdelijk en geen vergissing.
- Hetzelfde: Je hebt volkomen gelijk. Bedankt.
- Sohaib: U bent van harte welkom. Tot ziens en tot ziens.
Een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid vertalen naar het Engels
Sameh en Suhaib zijn klasgenoten op dezelfde school, en op een dag ontmoetten ze elkaar en het volgende gesprek vond tussen hen plaats:
- Hetzelfde: Hallo Suhaib! Hoe is het met je?
- Suhaib: Het gaat niet goed met mij. En jij?
- Hetzelfde: Het gaat goed met me. Maar wat gebeurde er plotseling met jou?
- Suhaib: Niets ernstigs, maar ik voel me wel een beetje verdrietig.
- Hetzelfde: Wat zorgt ervoor dat jij je zo voelt?
- Suhaib: Een van mijn vrienden heeft tegen mij gelogen. Dus ik voel me een beetje verdrietig.
- Hetzelfde: O, ik snap het. Dit is erg jammer. Liegen is een grote zonde. Ik heb altijd een hekel aan leugenaars.
- Suhaib: Ik ook. Er is geen reden om te liegen. Het is uiterst beschamend en degradeert de moraal.
- Hetzelfde: precies! Maar er zijn mensen die gewend zijn om voor niets leugens te vertellen.
- Suhaib: Ja, ze lijken de universele waarheid niet te kennen: “Eerlijkheid is het beste beleid.”
- Hetzelfde: Ja, ze weten ook niet dat eerlijkheid een grote deugd is, en dat we in ons dagelijks leven altijd de waarheid moeten vertellen.
- Suhaib: Je hebt gelijk. Hoewel de waarheid niet altijd prettig is om te horen, moet iedereen de waarheid vertellen.
- Hetzelfde: De fout zal op de lange termijn niet de overhand krijgen. Vandaag of morgen zal de waarheid aan het licht komen en de onwaarheid overwinnen.
- Suhaib: Ja. De overwinning van de waarheid is onvermijdelijk en fouten zijn onvermijdelijk.
- Hetzelfde: Je hebt volkomen gelijk. Bedankt.
- Suhaib: Hallo. Tot ziens, tot ziens.
Hier zijn we tot de conclusie van dit artikel gekomen, en we hebben er meer dan voor u op een rij gezet Een dialoog tussen twee mensen over eerlijkheid Je kunt het zowel in het Arabisch als in het Engels lezen en gebruiken bij je schoolwerkVerhoog uw academische prestatiesOf gebruik het als clip op de schoolradio om een sfeer van plezier en activiteit onder de leerlingen te creëren.