inhoudsopgave
Bij hoeveel invasies heeft de Profeet gevochten? ? Terwijl de Profeet (moge God hem zegenen en vrede schenken) de islamitische staat in Medina vestigde, de basis legde en deze op grote schaal organiseerde, gaf hij opdracht tot de uitbreiding en verspreiding van de islam, om de gevaren van de polytheïsten af te weren. aan de ene kant en om de boodschap compleet te maken aan de andere kant, en de Boodschapper van God – moge God hem zegenen en vrede schenken – hij zou persoonlijk aan het hoofd van het moslimleger gaan staan, behalve in sommige veldslagen en compagnieën, en dit wordt in dit artikel uitgelegd Referentiesite Het aantal mosliminvasies waaraan de Boodschapper van God, moge God hem zegenen en vrede schenken, deelnam.
Definitie van invasie
De strijd is de strijd en oorlogen waaraan de Boodschapper van God moge God hem zegenen en vrede schenken deelnam en vocht met de eervolle metgezellen en moslims. In de Arabische taal betekent dit marcheren en marcheren om de vijand te bevechten en binnen te vallen in zijn land, en de bittere strijd komt van “ghazw”, wat betekent dat het woord enkelvoud is, en het woord “ghazwa” is een zelfstandig naamwoord afgeleid van De daad is verovering, en de Almachtige God heeft Zijn Boodschapper toegestaan - moge God hem zegenen en schenken hem vrede om onder de ongelovigen en polytheïsten degenen te bestrijden die hem bevechten, en degenen die niet in zijn oproep geloven en zijn boodschap bestrijden. Het doel van deze zaak was dat de Edele Boodschapper de Islam op grotere schaal zou verspreiden onder mensen in verschillende delen van de aarde en de hele wereld, om het woord van het monotheïsme en de toepassing van de heerschappij en gerechtigheid van God de Almachtige op aarde te verheffen, en God weet het het beste.(1)
Zie ook: Waarom werd de Slag om Die Silasel zo genoemd?
Wat is het verschil tussen invasie en geheimhouding?
De Boodschapper van God – moge Gods gebeden en vrede met hem zijn – voerde vele invallen en expedities uit, waarvan het aantal geleerden en juristen verschilden bij het bepalen van hun aantal. Wat vast en juist is, is dat de Boodschapper van God – moge Gods gebeden en vrede zij met hem – voerde negen invallen uit, en wat zijn compagnieën betreft, hun aantal overschreed de honderd, maar wat is het verschil tussen een inval en een expeditie? Geleerden hebben uitgelegd dat de inval zo werd genoemd vanwege de Boodschapper van God – vrede en zegeningen zij met hem – leidde deze invallen en vocht daarin met de moslims. De compagnieën waren gestuurd door de Boodschapper van God onder leiding van een van de eervolle metgezellen, moge God tevreden zijn met hen allemaal. Hij neemt eraan deel, en de strijd brengt onvermijdelijk vechten met zich mee. Wat de geheimhouding betreft, het is mogelijk dat er met de polytheïsten wordt gevochten, en het is mogelijk dat dit zonder strijd gebeurt, en God weet het het beste.
Zie ook: De strijd die de verovering der veroveringen wordt genoemd, is een strijd,
Bij hoeveel invasies heeft de Profeet gevochten?
Het aantal veldslagen waarin de Boodschapper moge God hem zegenen en vrede schenken vocht Er zijn negen veldslagen, en deze veldslagen zijn de slag om Badr, Uhud, Khandaq, Qurayza, Al-Mustaliq, Khaybar, de verovering van Mekka, Hunayn en Taif. Omdat de Boodschapper van God moge God hem zegenen en vrede schenken zich nauwelijks met de moslims in Medina had gevestigd, voordat er gevechten begonnen plaats te vinden tussen de moslims en de polytheïsten, zijn de geleerden overeengekomen om alle veldslagen waarin de Profeet – moge God hem zegenen en vrede schenken – nam deel aan de strijd, ook al vocht hij niet. Daarin werden de veldslagen waarin hij geen oorlog voerde expedities genoemd, en er was geen overeenstemming over het aantal invallen zei dat het aantal invallen vijfentwintig was, er werd zesentwintig gezegd, er werd minder gezegd dan dat en er werd meer gezegd dan dat het aantal invallen negentien was, en dat was ook zo was beroemd vanwege de namen. De naam van achtentwintig veldslagen, en waar de geleerden het over eens zijn, is dat hij met zijn eigen hand in slechts negen veldslagen vocht, die achtereenvolgens in detail zullen worden vermeld.(2)
Zie ook: Wie was de eerste martelaar in de Slag bij Uhud?
De grote slag bij Badr
Eén van de invallen waarbij de Profeet moge God hem zegenen en vrede schenken met zijn eigen hand vocht, vond plaats op de zeventiende van de Ramadan, in het tweede jaar van de Hijra, toen de moslims de karavaan van polytheïsten die aankwam, wilden onderscheppen. van de Levant, maar Abu Sufyan, zijn leider, mobiliseerde de legers van de Quraysh om de karavaan te redden. Dus ging Abu Jahl op pad met een leger van duizend driehonderd, en het moslimleger bestond uit ongeveer driehonderd man Slag om Al-Furqan omdat deze twee fasen van de islamitische oproep scheidde.
Zie ook: De eerste die een zwaard trekt ter wille van God
De slag om Uhud
De Slag bij Uhud vond plaats op de zevende zaterdag van de maand Shawwal in het derde jaar van de Hijra, en de reden was dat de Qoeraisj hun prestige wilden herwinnen en wraak wilden nemen voor de nederlaag van Badr drieduizend strijders, en het leger van de moslims bestond uit slechts duizend strijders, en een deel ervan kwam in opstand onder leiding van Abdullah bin Abi bin Salul. Er bleven slechts zevenhonderd moslims over, en de Slag om Uhud werd beroemd vanwege het incident van de boogschutters die het bevel van de Profeet ongehoorzaam waren moge God hem zegenen en vrede schenken en hun plaatsen op de berg verlieten, zodat de uitkomst van de strijd werd teruggedraaid nadat deze tot de overwinning van de moslims had geleid.
De strijd om de loopgraaf
Het wordt de Slag om al-Ahzab genoemd. Het vond plaats in de maand Shawwal in het vijfde jaar van de Hijra, en de reden was dat nadat de Banu al-Nadir uit Medina waren geëvacueerd, ze de overwinning van de Qoeraisj zochten, dus zij steunden hen en verzamelden menigten uit Ghatafan, Fazara, Murrah en Ashja’, zodat de metgezel Salman al-Farisi – moge God tevreden met hem zijn – de Profeet adviseerde om de greppel rond de ingang van de stad te graven voorkomen dat de legers van de polytheïsten binnenkomen, en zodat God sterke wind en gewelddadige, vernietigende stormen op de polytheïsten zou zenden, zodat hun ziel vervuld zou worden met angst en zij verliezers zouden worden.
De slag bij Banu Qurayza
De Slag om Banu Qurayza vond plaats op dezelfde dag die een einde maakte aan de Slag om de Loopgraaf, toen Gabriël (vrede zij met hem) om twaalf uur ‘s middags naar de Profeet kwam en hem vertelde naar Banu Qurayza te gaan, en hem goed nieuws vertelde over de aanwezigheid van engelen die hun wapens nog niet hadden neergelegd, zodat hij met een leger van drieduizend moslims naar buiten kon komen om Banu Qurayza te belegeren. Vijfentwintig dagen voor hen om zich over te geven en voor Saad bin Moaz om over hen te regeren.
De slag bij Banu Mustaliq
Het gebeurde op de tweede van de maand Shaban in het zesde jaar van de Hijra, nadat het nieuws de Profeet bereikte – moge God hem zegenen en vrede schenken – dat de Banu Mustaliq de moslims wilde aanvallen, zodat de Profeet hen zou verrassen. door naar hen toe te komen, en de moslims zouden hen in deze strijd verslaan.
De slag om Chaybar
Het vond plaats in de maand Muharram in het zevende jaar van de Hijra, en het was een van de invallen waarin de Boodschapper vocht. De moslims gingen minder dan een maand na hun terugkeer uit het Verdrag van Hoedaybibah naar Khaybar disciplineer de Joden die niet ophielden de polytheïsten te steunen en elke beweging of strijd te steunen die plaatsvond tegen de moslims, inclusief wat ze deden was de Joden van Qurayza ertoe aanzetten het verbond met de moslims te verraden, zich over te geven en in ruil daarvoor alles achter te laten omdat ze met hun leven zijn vertrokken.
Verovering van Mekka
De strijd om Mekka te veroveren vond plaats op de tiende Ramadan in het achtste jaar van de Hijra. Het moslimleger telde weinig weerstand, behalve een kleine groep ongelovigen uit de Quraysh maakte de weg vrij voor de verovering van Mekka, waarbij de Quraysh het verbond met de moslims verbraken.
De slag bij Hunayn
De Profeet moge God hem zegenen en vrede schenken vertrok op de zesde van Shawwal in het achtste jaar van de Hijra, met twaalfduizend moslims, en arriveerde in Wadi Hunayn op de tiende van Shawwal, nadat de Hazan-stammen zich hadden voorbereid om bevechten de moslims, uit woede over hun opeenvolgende overwinningen op de polytheïstische stammen. Toen de moslims Wadi Hunayn bereikten, was Ghatafan hen voorgegaan, en de moslims waren zo misleid door hun aantal en uitrusting dat ze bijna verslagen waren als ze hun situatie niet hadden rechtgezet. , keerde terug naar God en bleef standvastig in de confrontatie met de vijand.
Zie ook: Welke invasies voerden moslims uit tijdens de Ramadan?
De slag om Taif
Nadat de Houzan-legers waren gevlucht voor het moslimleger in Hunayn, versterkten ze zichzelf in Taif, en de Profeet – moge God hem zegenen en vrede schenken – belegerde hen. Het beleg duurde lange tijd, gedurende welke de polytheïsten en moslims pijlen uitwisselden en pijlen De forten van Taif waren sterk en onneembaar, en er vielen veel slachtoffers in het moslimleger. De Profeet beval de terugtrekking om vele redenen, waaronder het feit dat er niemand was die de stad bewaakte, en de recente bekering van veel stammen tot de stad. Islam, die voortdurende follow-up vereiste.
Zie ook: De authenticiteit van de hadith: Ikrimah bin Abi Jahl Muslim zal naar je toe komen
Volgorde van invasies in de islam
Nadat we weten in hoeveel veldslagen de Boodschapper moge God hem zegenen en vrede schenken heeft gevochten, is het noodzakelijk om te weten dat achtentwintig van de veldslagen van de Profeet moge God hem zegenen en vrede schenken beroemd waren, en hun volgorde is als volgt:(3)
- De Slag om Al-Abwa, ook wel bekend als de Slag om Wadan, vond plaats in Safar in het tweede jaar van de Hijra.
- De slag om Bawwat vond plaats in Rabi` al-Awwal in het tweede jaar van de Hijra.
- De invasie van de clan vond plaats in Jumada al-Awwal in het tweede jaar van de Hijra.
- De eerste slag bij Badr vond plaats in het tweede Hijri-jaar.
- De Grote Slag bij Badr vond plaats tijdens de Ramadan, in het tweede jaar van de Hijra.
- De slag om Bani Salim in het tweede jaar van het Hijri-jaar.
- De slag om Banu Qaynuqa in Shawwal van het tweede jaar van de Hijra.
- De slag om Al-Suwaiq vond plaats in de maand Al-Hajjah in het tweede jaar van de Hijra.
- De slag om Dhul-Amr in Muharram van het tweede jaar van het Hijri-jaar.
- De Slag om de Tak van Bahran vond plaats in Rabi` al-Akhir van het derde jaar van de Hijra.
- De slag om Uhud in Shawwal, het derde jaar van de Hijra.
- De slag om Hamra al-Asad in Shawwal van het derde AH-jaar.
- De slag om Banu Nadir in Rabi’ al-Awwal van het vierde jaar van de Hijra.
- De slag om Dhat al-Riqa` in het vierde jaar van de Hijra.
- De slag bij Badr in het hiernamaals in Shaban van het vierde jaar van de Hijra.
- De slag om Dumat al-Jandal in Rabi’ al-Awwal van het vijfde jaar van de Hijra.
- De slag bij Banu Mustaliq vond plaats in de maand Shaban in het vijfde jaar van de Hijra.
- De slag om Al-Ahzab in Shawwal van het vijfde jaar AH.
- De slag bij Banu Qurayza in de maand Dhu al-Qa`dah in het vijfde jaar van de Hijra.
- De slag bij Banu Lahyan vond plaats in de maand Jumada al-Awwal van het zesde jaar.
- De slag om Hudaybiyyah in Dhul-Qa’dah in het zesde jaar.
- De slag bij Dhu Qard in de maand Muharram van het zevende jaar.
- De slag om Khaybar vond plaats in de maand Muharram van het zevende jaar.
- De slag om Dhat Al-Riqa’ vond plaats in het zevende jaar.
- De verovering van Mekka vond plaats in de Ramadan van het achtste jaar van de Hijri-kalender.
- De slag om Hunayn in de maand Shawwal in het achtste jaar van de Hijra.
- De slag om Taif in de maand Shawwal in het achtste jaar van het Hijri-jaar.
- De slag om Tabuk in de maand Rajab in het negende jaar van de Hijra.
Hoeveel veldslagen heeft de Boodschapper tijdens de Ramadan overwonnen?
Het aantal invallen dat de moslims binnenvielen en de Boodschapper van God – moge God hem zegenen en vrede schenken – lanceerde in de gezegende maand Ramadan was slechts twee, en de rest van de invallen vonden buiten de gezegende maand Ramadan plaats Dit is bewezen in de Sunnah van de Profeet, aangezien de maand Ramadan een van de grote maanden is die de Almachtige God heeft aangewezen vanwege vele deugden en goede dingen. Daar vonden veel islamitische gebeurtenissen plaats die in de geschiedenis zijn vereeuwigd, en de invasies die plaatsvonden in de maand Ramadan zijn:(4)
- Slag bij Badr: Dat vond plaats op de zeventiende van de maand Ramadan in het tweede jaar van de gezegende Hijra.
- De verovering van Mekka: Dat gebeurde in de begindagen van de heilige maand Ramadan in het achtste jaar van de gezegende Hijra.
Zie ook: Een van de eersten die het oude huis omliep
De invasies van de Profeet, moge God hem zegenen en vrede schenken, pdf
De referentiewebsite biedt u ook een overzicht van de veroveringen van de Profeet – moge God hem zegenen en vrede schenken – in PDF-formaat, voor gemakkelijke toegang als u dit nodig heeft voor het schrijven van onderzoek, het afdrukken ervan of voor andere doeleinden. kunt dit exemplaar downloaden.”Vanaf hier“.
Zie ook: Het verhaal van Musab bin Umair en zijn broer Abu Aziz bin Umair in de Slag bij Badr is kort
Hier zijn wij en jij tot de conclusie van ons artikel gekomen Bij hoeveel invasies heeft de Profeet gevochten? Waar we elke veldslag noemden, samen met de geschiedenis en het verloop van de gebeurtenissen, naast het noemen van de volgorde ervan in de islamitische geschiedenis, en spraken over de veldslagen die plaatsvonden in de heilige maand Ramadan, noemden we in dit artikel ook de definitie van een veldslag en het verschil ertussen en een geheime veldslag.