inhoudsopgave
Hoeveel dagen zijn er in het Hijri-jaar? Moslims over de hele wereld gebruiken de Hijri-kalender om de data van religieuze evenementen en vieringen te bepalen, en deze is gekoppeld aan de fasen van de maan, dus het is belangrijk Referentiesite Als we praten over hoeveel dagen er in het Hijri-jaar zijn, hoeveel dagen in het Gregoriaanse jaar, over de Hijri-kalender, de Gregoriaanse kalender, over de maanden van het Hijri-jaar op volgorde, de maanden van het Gregoriaanse jaar op volgorde, over het verschil tussen het Hijri-jaar en het Gregoriaanse jaar, en hoe je deze kunt omrekenen.
Hoeveel dagen zijn er in het Hijri-jaar?
Het aantal dagen in het Hijri-jaar 354 of 355 dagenHet bestaat uit twaalf maanden, dit zijn twaalf cycli van de maan rond de aarde. De duur van één cyclus is 29 of 30 dagen, afhankelijk van of de halve maan wordt gezien of niet maancyclus verdwijnt de maan uit het zicht en verschijnt dan weer, waarbij het begin van de maan wordt aangekondigd. Een nieuwe maand van het maanjaar, waarbij de halve maan wordt waargenomen aan het einde van de negenentwintigste dag van elke maand , zal het aantal dagen in de maand 29 dagen zijn, en als de halve maan niet zichtbaar is, zal het aantal dagen in de maand 30 dagen zijn.(1)
Zie ook: Nieuwe Hijri-jaarvakantiedatum
Hoeveel dagen zijn er in het jaar?
Het aantal dagen in het kalenderjaar 365 of 366 dagenDit is de periode die de aarde nodig heeft om rond de zon te draaien, en de reden voor het verschil in aantallen is dat het exacte aantal dagen in het Gregoriaanse jaar ongeveer 365,25 dagen bedraagt, maar om deze kwestie te ondervangen werd besloten deze te verzamelen kwartalen en voeg ze toe in het vierde jaar zodat de kalender past bij de astronomische cyclus, en dit jaar wordt het jaar genoemd, waarbij een dag wordt toegevoegd aan de maand februari, waardoor het 29 dagen wordt in plaats van 28 dagen As voor de rest van de maanden is het aantal dagen 30 of 31 dagen.(2)
Zie ook: De datum van de Hijri-nieuwjaarsvakantie in Koeweit
Kalender
De kalender is een systeem voor het verdelen van tijd in perioden zoals jaren, maanden en weken, en begint vaak vanaf een bepaald punt in de geschiedenis. De eerste kalender dateert uit de bronstijd en ontstond in het Midden-Oosten. Daarna ontstonden er verschillende beschavingen begonnen hun eigen kalenders te ontwikkelen die gebaseerd waren op de fasen van de maan of op… Het zonnejaar, en twee van de belangrijkste kalenders ter wereld zijn de Hijri-kalender en de Gregoriaanse kalender.(3)
Hijri-kalender
Moslims over de hele wereld gebruiken de Hijri-kalender om de data van religieuze evenementen en vieringen te bepalen. Het is gekoppeld aan de fasen van de maan, en het is moeilijk om de Hijri-kalender te voorspellen Er moet een commissie worden aangesteld om de maansikkel te zien. Daarom varieert de Hijri-datum van land tot land, aangezien een nieuwe Hijri-maand (zoals de Ramadan) in het ene land een dag eerder kan beginnen dan in een ander land, en ook het maanjaar is ongeveer 11 dagen korter dan het zonnejaar, en de meeste islamitische landen gebruiken de Gregoriaanse kalender als officiële kalender naast de Hijri-kalender om religieuze gelegenheden en feestdagen te bepalen.
Gregoriaanse kalender
De Gregoriaanse of Gregoriaanse kalender is de huidige internationaal erkende burgerlijke kalender. Het is een zonnekalender met een verenigd jaar van 365 dagen. Elke vier jaar is er een schrikkeljaar, waarin een dag wordt toegevoegd aan de tweede maand (februari) om 29 dagen te worden. dagen, waardoor het schrikkeljaar 366 dagen bedraagt. De Gregoriaanse kalender draagt de naam van paus Gregorius
Zie ook: Regeling van de maanden van het jaar
Maanden van het Hijri-jaar op volgorde
De maanden van het Hijri-jaar zijn:(1)
- Muharram: Muharram kreeg deze naam omdat vechten tijdens deze maand verboden was. Het is de eerste maand op de islamitische kalender en de tweede heiligste maand na de Ramadan. Moslims vasten op de tiende dag ervan en het wordt de Dag van Ashura genoemd.
- nul: Het woord Safar betekent leeg, en het is de maand waarin de Arabieren hun huizen verlieten om tegen hun vijanden te vechten en hun steden leeg raakten. Daarom werd het Safar genoemd. Omdat de meeste islamitische maanden hun naam kregen op basis van de seizoenen die samenvielen met hen toen ze werden genoemd, dus het woord Safar kan de gele kleur aangeven die het seizoen domineert.
- Rabi` al-Awwal: Het kreeg deze naam omdat het samenviel met het lenteseizoen. Moslims vieren deze maand omdat ze geloven dat de Boodschapper van God – moge God hem zegenen en vrede schenken – in deze maand werd geboren.
- Lente van de ander: Het heeft dezelfde oorsprong als de naam Rabi’ al-Awwal.
- Jumada I: Het woord Jumada is afgeleid van Jumada, wat droog land betekent, en sommigen interpreteren dat het woord Jumada duidt op het bevriezen van water gedurende deze maand als gevolg van de extreme kou.
- Jumada al-Akhir: Het heeft dezelfde activa als de vorige maand.
- Rajab: Het woord Rajab betekent respect of verering, en net als Muharram is vechten deze maand verboden.
- Shaaban: Het woord Shaban betekent scheiding. Deze maand werd genoemd toen de Arabieren zich scheidden en zich verspreidden om water te zoeken. Heilig Huis naar het Heilige Huis in Mekka.
- Ramadan: Het woord Ramadan is afgeleid van het woord Ramadan, wat extreme hitte betekent, omdat het samenviel met de intensiteit van de zomer. In deze heilige maand werd de Heilige Koran geopenbaard, en het vasten deze maand is een van de vijf pijlers van de islam.
- Shawwal: Het betekent dragen of tillen, en het kreeg deze naam omdat het samenviel met de tijd dat een vrouwelijke kameel zwanger werd. De eerste van deze maand staat voor Eid al-Fitr, dat moslims over de hele wereld vieren.
- Dhul-Qi’dah: Het kreeg deze naam omdat de Arabieren daar verbleven en zich onthouden van vechten, en vechten is deze maand ook verboden.
- Dhu al-Hijjah: Het is de maand van de hadj. Moslims van over de hele wereld komen deze maand naar Mekka om de Kaaba te bezoeken en de hadj-rituelen uit te voeren.
Zie ook: Rangschikking van de Hijri-maanden, de betekenis van hun namen en het aantal dagen
Maanden van het jaar op volgorde
De maanden van het jaar zijn:(2)
- Januari: In het verleden waren er slechts tien maanden in de oorspronkelijke Romeinse kalender, omdat de Romeinen de winter verwaarloosden en deze niet in de kalender opnamen. Toen voegde de tweede koning van Rome (Pompilius) januari en februari toe aan het begin van het jaar, en de naam januari is vernoemd naar Janus, de god van begin en einde.
- Februari: Het woord februari komt van het Romeinse zuiveringsfeest Februa, waarbij mensen werden gewassen. Het heeft 28 dagen en in een schrikkeljaar worden het 29 dagen.
- Maart: De oude Romeinen stonden erop alle oorlogen in maart te stoppen omdat dit de periode vertegenwoordigde waarin het nieuwe jaar werd gevierd, en maart was de eerste maand in het oude Rome. Sommige historici geloven dat de Romeinen deze maand vernoemden naar de Romeinse god van de oorlog, Mars.
- April: Er zijn drie theorieën over de oorsprong van de naam april. Sommigen zeggen dat de maand april zijn naam dankt aan het Latijnse woord dat (tweede) betekent, aangezien april de tweede maand was in de oude kalender, terwijl anderen beweren dat het afkomstig is van de maand april. woord ‘aperire’, wat een Latijns woord is. Het betekent openheid, omdat het het openen van knoppen in de lente vertegenwoordigt, en anderen geloven dat april is vernoemd naar de godin Aphrodite.
- Kunnen: Mayo is vernoemd naar Maya, de aardgodin van de groeiende planten.
- Juni: Juni is altijd de maand van de bruiloften geweest. Het heette Juno en de Romeinen noemden het naar Juno, de koningin van de goden en de patrones van het huwelijk en bruiloften.
- Juli: Juli werd vernoemd naar Julius Caesar in 44 voor Christus. Voorheen heette juli Centilis, wat vijfde betekent in het Latijn.
- Augustus: Augustus is vernoemd naar tsaar Augustus, voorheen Sextilia genoemd, wat zesde betekent in het Latijn.
- De maanden september, oktober, november en december, waarvan we weten dat ze respectievelijk zijn gerangschikt als 9, 10, 11 en 12, werden in de oude Romeinse kalender gerangschikt als 7, 8, 9 en 10. maanden kregen hun namen volgens het volgende.
- september Hij mist ASeptember komt van het Latijnse woord ‘septem’, wat zeven betekent. Het stond op de zevende plaats in de oude Romeinse kalender.
- oktober De naam oktober komt van het Latijnse woord ‘octo’, wat acht betekent, omdat het op de achtste plaats stond in de oude Romeinse kalender.
- november De naam november komt van het Latijnse woord ‘novem’, wat negen betekent. Het stond op de negende plaats in de oude Romeinse kalender.
- December De naam december komt van het Latijnse woord ‘decem’, wat tien betekent, omdat het op de tiende plaats stond in de oude Romeinse kalender.
Het verschil tussen het Hijri-jaar en het Gregoriaanse jaar
Het verschil tussen het Hijri-jaar en het Gregoriaanse jaar kan in de volgende punten worden samengevat:
- Het aantal dagen in het Hijri-jaar is 354 of 355 dagen, terwijl het aantal dagen in het Gregoriaanse jaar 365 of 366 dagen is, wat betekent dat het Gregoriaanse jaar ongeveer 11 dagen langer is dan het Hijri-jaar, en daarom de Hijri-kalender valt elk jaar in verschillende delen van de Gregoriaanse kalender.
- Het Hijri-jaar hangt af van de rotatie van de maan rond de aarde, dus het wordt ook wel het maanjaar genoemd, terwijl het zonnejaar afhangt van de rotatie van de aarde rond de zon, dus het wordt ook wel het zonnejaar genoemd.
- Het aantal dagen in de Hijri-maand is 29 of 30 dagen, en dit staat niet vast. De maand Muharram zou dit jaar bijvoorbeeld 30 kunnen zijn, en 29 in het volgende jaar, enzovoort, omdat de kwestie hiermee verband houdt. Wat betreft het aantal dagen in de Gregoriaanse maand, het is 30 of 31 dagen, dus de maand januari. Het aantal dagen in maart, mei, juli, augustus, oktober en december heeft 31 dagen. . April, juni, september en november hebben elk 30 dagen, met uitzondering van februari, dat 30 dagen heeft in een normaal jaar en 29 dagen in een schrikkeljaar.
- Het begin van het Hijri-jaar is gekoppeld aan de verjaardag van de migratie van de Boodschapper van God moge God hem zegenen en vrede schenken van Mekka naar Medina, terwijl het begin van het Gregoriaanse jaar is gekoppeld aan de verjaardag van de geboorte van Jezus, vrede zij met hem.
Zie ook: Gregoriaanse kalender voor het jaar 2025
Conversie van Hijri-datum naar Gregoriaanse datum
Dit wordt gedaan door het getal dat het Hijra-jaar vertegenwoordigt te delen door honderd, het resultaat vervolgens te vermenigvuldigen met zevenennegentig en vervolgens aan het resultaat 622 toe te voegen, dat het jaar van de Hijra van de Boodschapper vertegenwoordigt, moge God hem zegenen en hem vrede schenken. Als we dat doen, krijgen we het Gregoriaanse jaar.(4)
Voorbeeld: Om de Gregoriaanse datum te achterhalen die overeenkomt met het jaar 1400 AH:
- Ten eerste: We delen het getal door 100, 1400 / 100 = 14
- ten tweede: We vermenigvuldigen het resultaat met 97, 14 x 97 = 1358
- Derde: We voegen 622 toe aan het resultaat, 1358 + 622 = 1980
Het Gregoriaanse jaar dat overeenkomt met het jaar 1400 AH is 1980 AD.
Zie ook: Vergelijking om de datum van Hijri naar Gregoriaans te converteren
Conversie van Gregoriaanse datum naar Hijri-datum
Dit wordt gedaan door 622 af te trekken van het getal dat het Gregoriaanse jaar vertegenwoordigt, vervolgens de rest te delen door 97 en vervolgens het resultaat te vermenigvuldigen met 100, zodat we het Hijri-jaar krijgen.(4)
Voorbeeld: Om de Hijri-datum te achterhalen die overeenkomt met het jaar 2025 na Christus:
- Ten eerste: We trekken 622 af van 2025, 2025 622 = 1400
- ten tweede: We delen het resultaat door 97, 1400 / 97 = 14,43
- Derde: We vermenigvuldigen het resultaat met 100, 14,43 x 100 = 1446
Het Hijri-jaar dat overeenkomt met 2025 na Christus zal 1446 AH zijn.
Zo zijn we aan het einde gekomen van ons artikel, waar we het over hadden Hoeveel dagen zijn er in het Hijri-jaar?Hoeveel dagen zitten er in het Gregoriaanse jaar, over de Hijri-kalender, de Gregoriaanse kalender, de maanden van het Hijri-jaar op volgorde, de maanden van het Gregoriaanse jaar op volgorde, over het verschil tussen het Hijri-jaar en het Gregoriaanse jaar, en hoe daartussen om te zetten.