inhoudsopgave
Voorbeelden van voorzetsels in de Arabische taal Er zijn veel letters in de Arabische taal, waarvan de meest prominente voorzetsels zijn. Voorzetsels zijn letters gespecialiseerd in zelfstandige naamwoorden die ze invoeren en hun beweging en syntaxis veranderen Vanuit dit standpunt zullen we licht op u werpen via de volgende regels Referentiesite Over de definitie van voorzetsels en voorbeelden daarvan, de reden om voorzetsels met deze naam te noemen, de betekenis van voorzetsels en het ontleden van voorzetsels, en aan het einde van het artikel zullen we de soorten voorzetsels aan u toevoegen.
Definitie van voorzetsels
Voorzetsels zijn gespecialiseerde letters die vóór zelfstandige naamwoorden komen, en ze tellen eenentwintig letters, gegroepeerd in twee poëtische verzen genoemd door Ibn Malik in zijn Alfiyah, namelijk: van, tot, op, op, in, ba, kaf, lam, waw , t, rab, sinds , sinds, zonder, behalve, verbieden, en soms wordt het toegevoegd na enkele voorzetsels (wat), en vermengt zich daarmee, zodat de letters worden: van, van, van, met, en deze drie letters. blijven van kracht en het zelfstandig naamwoord dat erna komt, wordt uitgedrukt als een genitief zelfstandig naamwoord, en de voorzetsels zijn letters. Het verandert de syntactische structuur van een zin wanneer deze erin wordt ingevoerd zijn alleen specifiek voor zelfstandige naamwoorden. Alle letters van de Arabische taal hebben dit doel. Voorzetsels zijn geconstrueerde letters, wat betekent dat ze in klinkers voorkomen, maar ze drukken altijd hetzelfde syntactische patroon uit dat Ibn Malik noemde in zijn eenentwintigste millennium. inclusief de letter Lula, die in de Arabische taal als een zeldzame letter wordt beschouwd. De twee poëtische verzen van Ibn Malik zijn:(1)
Hier zijn de voorzetsels: van, tot Tot, behalve, verbieden, behalve, in, over, door
Sinds, sinds Heer, L, Ki, F en Ta De kaf, de ba misschien, en wanneer.
Voorbeelden van voorzetsels in de Arabische taal
Er zijn veel voorbeelden van voorzetsels in zinnen. Hier zijn enkele voorbeelden van voorzetsels:
- Voorbeeld van het voorzetsel: Salem ging naar school, De school wordt ontleed: een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het teken van de genitiefnaam is de kasra die aan het einde verschijnt.
- Voorbeeld van het voorzetsel: De twee kinderen sliepen op hun bed, Het woord voor hun bedden wordt vertaald als: Een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam en het genitiefteken ervan is de yaa omdat het duaal is en de nun is verwijderd voor de toevoeging. Ze zijn bovendien een verbonden voornaamwoord gebaseerd op de sukun in de genitiefnaam.
- Voorbeeld van het voorzetsel laam: Ik zegende de winnaarsHet woord winnaars wordt uitgedrukt: Een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam en zijn genitiefteken is de yā’ omdat het de mannelijke klank en de nūn combineerde naast het zelfstandig naamwoord in het enkelvoudig zelfstandig naamwoord.
- Voorbeeld van een voorzetsel in: De tandarts keek naar je, Het woord “Vic” is vertaald Een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam en zijn genitiefteken is de ya’ omdat het een van de vijf zelfstandige naamwoorden is, en de kaf: de letter kaf is een verbonden voornaamwoord dat bovendien is gebaseerd op de fatha in de genitiefnaam.
- Voorbeeld van het voorzetsel “baa”: ik passeerde Omar, Het woord is gearabiseerd Omar: Een zelfstandig naamwoord in de genitiefvorm, en het genitiefteken ervan is de fatha namens de kasra, omdat het verboden is om te verbuigen.
- Voorbeeld van het voorzetsel kaf: Zaid is als de zee in zijn vrijgevigheidWe ontleden het woord “bahr” als een zelfstandig naamwoord in de genitiefvorm, en het genitiefteken ervan is kasra.
- Voorbeeld van een voorzetsel van: Ik reisde van de stad naar het dorpOok hier wordt het woord stad uitgedrukt als zelfstandig naamwoord in de genitiefvorm, en het genitiefteken ervan is kasra.
- Voorbeeld van het voorzetsel ta: Deze letter verwijst naar de naam van God, de Majestueuze. Bij God, hij die de Koran niet als gids volgt, zal niet winnenHet woord God wordt ontleed. Het woord “Jalala” is een zelfstandig naamwoord in de genitiefvorm en het genitiefteken ervan is kasra.
- Voorbeeld van een voorzetsel: Ik heb mijn land onderzocht, Het woord ‘Watani’ wordt uitgedrukt als een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het genitiefteken ervan is een kasra.
- Voorbeeld van het voorzetsel waw: Bij God, ik zal niets anders dan de islam als religie beschouwenHet is een letter bedoeld voor eed, en het woord God wordt uitgedrukt: het woord “Jalala” is een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam en het genitiefteken ervan is kasra.
- Voorbeeld van het voorzetsel sinds: Ik ben al een maand niet buiten geweest, Hier kwam het vandaan, wat ‘van’ betekent, en het woord ‘maand’ wordt uitgedrukt als een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het genitiefteken is een kasra.
- Voorbeeld van het voorzetsel heer: Heer, de nacht is zo helder als de ochtendHet woord nacht wordt ontleed: een onderwerp in de nominatief met een nominatief teken gemarkeerd door de ḍamma aan het einde ervan, en een extra letter die geen plaats heeft in de syntactische uitdrukking.
- Voorbeeld van een voorzetsel behalve: Alle studenten kwamen behalve SaeedDe voorzetsels, Khala, Hasha en Aadda, zijn letters die de uitgeslotenen uit de toespraak trekken, maar ze mogen niet worden voorafgegaan door wat het woord gelukkig wordt uitgedrukt: een zelfstandig naamwoord in de genitief, en het teken van de genitief is de fatha namens de kasra, omdat het verboden is om te verbuigen.
- Voorbeeld van het voorzetsel Hasha: God verhoede nalatigheidHier kwam het voorzetsel in de zin van dat het attribuut van tekortkomingen van God werd uitgesloten. Het woord God wordt uitgedrukt: het woord “jalala” is een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het teken van zijn genitiefnaam is kasra.
- Voorbeeld van het voorzetsel: De studenten kwamen naar de les tijdens de afwezigheid van Khalid. Dat wil zeggen, behalve voor Khaled. Het woord Khaled wordt vertaald als een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het teken van zijn genitiefnaam is de fatha namens de kasra, omdat het verboden is om het te verbuigen.
- Voorbeeld van het voorzetsel tot: Ik heb tot het einde een film gekekenEn hier is het zelfs een voorzetsel omdat het de betekenis had van, en het laatste woord wordt uitgedrukt: een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, en het teken van zijn genitiefnaamval is kasra.
- Voorbeeld van het voorzetsel sinds: Ik heb je al een hele tijd niet meer gezienHet geeft de tijd aan. Het woord ‘fata’ wordt uitgedrukt als een zelfstandig naamwoord in de genitiefvorm, en het genitiefteken ervan is een kasra.
Zie ook: Soorten werkwoorden in de tegenwoordige tijd en hun voorwaarden in de Arabische taal
De reden waarom voorzetsels deze naam krijgen
Deze naam werd aan voorzetsels gegeven omdat het zelfstandig naamwoord dat erna komt genitief is met de kasrah als het enkelvoud is, of met de ya’ als het duaal is, of een klinkend mannelijk meervoud is, of een van de vijf zelfstandige naamwoorden, of het is genitief met de fatha namens de kasrah als het verboden is morfologisch te zijn. Er wordt ook gezegd dat de reden om het deze naam te noemen is omdat het genitief is nadat het verwijst naar de betekenis van het werkwoord, dat wil zeggen het heeft betrekking op een werkwoord of soortgelijke afgeleiden van een passief deelwoord en de overdrijving van een passief deelwoord of een actief deelwoord en andere afgeleiden. Als de zin nominaal is, heeft het voorzetsel betrekking op een verwijderd predikaat.(2)
Zie ook: Wat is de Arabische taal en zijn kenmerken
Betekenissen van voorzetsels
Elk van de eenentwintig voorzetsels heeft een betekenis. Hier zijn betekenissen en voorbeelden van de voorzetsels:(2)
- van: Een letter die nuttig is voor differentiatie, dat wil zeggen voor onderscheid. Het woord ‘sommige’ kan op zijn plaats worden gezet en heeft dezelfde betekenis. Bijvoorbeeld: (Neem een deel van het geld), en als we het door wat vervangen. de zin wordt (Neem wat van het geld), en de betekenis van de zin blijft correct. Het komt ook ten goede aan degenen in causaliteit, wat betekent dat we het woord op zijn plaats zetten Omdat, en de betekenis van de zin blijft correct, en dit is zoiets als: (Vanwege je geloof in God zul je het Paradijs betreden), wat betekent (Vanwege je geloof in God zul je het Paradijs betreden), en het is ook nuttig bij bevestiging met voorwaarden, die moet worden voorafgegaan door een ontkenning of een vraag, en het genitief zelfstandig naamwoord is een onbepaald zelfstandig naamwoord, zoals (geen zoeker heeft gemist), en het wordt uitgedrukt als Talib is een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam, in de nominatief naamval, gebruikt als onderwerp. Het dient ook als het begin van het doel, en duidt op geslacht, en soms is het overbodig.
- voor mij: Het voorzetsel geeft het doel in de tijd aan, en het is de meest voorkomende betekenis die door voorzetsels wordt gegeven. Het geeft ook de plaats aan, en deze letter kan nuttig zijn als begeleiding.
- op: Het voorzetsel “over” is nuttig voor het overgaan en volgen.
- op mij: Het voorzetsel “aan” wordt gebruikt bij superioriteit, en wordt gebruikt bij zintuiglijk gebruik, bij morele superioriteit of bij omstandigheden. Het is ook nuttig bij redeneren en begeleiden.
- in: Het voorzetsel (in) is nuttig in ruimtelijke of temporele omstandigheden, en is ook nuttig bij redeneren.
- Letter Ba: Het voorzetsel “ba” is nuttig voor oorzakelijk verband, echt verband of metaforisch verband, en het is ook nuttig voor het zoeken naar hulp.
- De letter L: Het voorzetsel laam is nuttig bij het specificeren en redeneren, en het is ook nuttig bij bezit.
- De letter kaf: Het voorzetsel kaf is nuttig in verschillende betekenissen in vergelijking, redenering en nadruk.
- tot: Het voorzetsel wordt zelfs gebruikt om te voltooien.
- De letters ta en waw: Deze twee letters zijn nuttig in de sectie.
- sinds en sinds: Deze twee letters zijn nuttig om het doel te beginnen met tijd of plaats, en kunnen de betekenis hebben van het voorzetsel in.
- heer: De letter Rab wordt gebruikt om te verminderen of te vergroten.
Alle voorzetsels hebben een voordeel dat ze allemaal delen, namelijk transitiviteit. Dit voordeel kan worden gecombineerd met een van de andere voordelen die we eerder noemden, of het kan alleen in deze zin voordeel opleveren, namelijk transitiviteit.
Zie ook: Voorzetsels, hun betekenis en voorbeelden
Voorzetsels ontleden
Zoals we eerder zeiden, zijn voorzetsels geconstrueerde letters, en we hebben voorbeelden van voorzetsels voor je bijgevoegd. We hebben geleerd dat voorzetsels hun beweging niet veranderen, ongeacht hun positie in de zin, en omdat ze gespecialiseerd zijn in zelfstandige naamwoorden, slepen ze de zelfstandige naamwoorden mee. die daarop volgen, en ze drukken zelfstandige naamwoorden uit in de genitiefnaam met de letter van het voorzetsel, en het basisvoorzetselteken is de kasra. Dit teken kan duidelijk of geschat zijn. Hier zijn de tekens van het voorzetselvoorzetsel:(3)
- Kasra: Het voorzetsel zelfstandig naamwoord wordt gebruikt als kasra als het enkelvoud of meervoud is als kasra.
- Ja: Het genitief zelfstandig naamwoord is genitief met de yā’ als het het dubbele zelfstandig naamwoord is of een van de vijf zelfstandige naamwoorden en het klinkende mannelijke meervoud.
- Opening: Het genitief zelfstandig naamwoord is genitief met de fatha namens de kasra als het verboden is het zelfstandig naamwoord te veranderen.
Zie ook: Het verboden voorwerp wordt getrokken uit b
Secties van voorzetsels
Voorzetsels zijn onderverdeeld in drie hoofdsecties, en deze secties zijn:(3)
Originele voorzetsels
Originele voorzetsels: Deze voorzetsels worden originele letters genoemd, omdat ze verband houden met wat eraan voorafging en niet uit de zin kunnen worden verwijderd. Deze letters zijn: van for, for, in the ba, kaf, lam, until, verboden, behalve voor sinds, sinds, waw, eed, en taa, eed. Voorzetsels zijn gekoppeld aan wat eraan voorafgaat, en hebben betrekking op voorzetsels met werkwoorden en soortgelijke afgeleiden en infinitieven, of gerelateerd aan weggelaten nieuws.
Extra voorzetsels
Extra voorzetsels zijn letters die achterwege kunnen blijven, en het zelfstandig naamwoord gevolgd door een genitief zelfstandig naamwoord wordt mondeling uitgedrukt en uitgedrukt door zijn positie in de zin. Deze letters zijn niet gerelateerd en hun betekenis is om de zin en deze letters te benadrukken zijn de ba, de lam en de min. Ze moeten ook worden voorafgegaan door een ontkenning of een vragend woord, en dit is zoals: wat kwam van de leraar van vandaag en zijn waardering, wat kwam van een leraar, en we ontleden van: een extra voorzetsel, en we ontleden ‘leraar’: een zelfstandig naamwoord in de genitiefnaam in de nominatief, als onderwerp. Deze letters komen ook voor in het predikaat ‘niet’ en na het woord ‘genoeg’, en hun positie omvat ook het zoeken naar hulp en uitroep.
Adjunct-achtige voorzetsels
Voorzetsels die lijken op het overtollige zijn letters die niet achterwege kunnen blijven omdat ze de betekenis van de zin en de uitspraak ervan veranderen, maar ze hebben niets nodig om zich mee te identificeren, dus kregen ze deze naam, en het is maar één voorzetsel (Heer) , en dit is hetzelfde als zeggen: Heer, een maanverlichte nacht alsof het ochtend is, en we drukken Heer uit. Een extra letter die geen plaats heeft in de syntaxis.
Zie ook: Soorten woorden in de Arabische taal
Zo zijn we aan het einde gekomen van ons artikel van vandaag, getiteld Voorbeelden van voorzetsels in de Arabische taalEn dit is nadat we de voorzetsels aan u hebben geïntroduceerd, en we licht hebben geworpen op de reden voor het benoemen van de voorzetsels met deze naam aan het einde van het artikel, de betekenis van de voorzetsels en het ontleden van de voorzetsels, en we hebben aan het einde van dit artikel zijn de soorten voorzetsels voor u bijgevoegd.